Definita cuvantului vibrafon
VIBRAFÓN, vibrafoane, s. n. Instrument muzical de percuție asemănător cu xilofonul, în care sunetele produse de niște lame metalice sunt prelungite cu ajutorul unor tuburi de rezonanță. – Din fr. vibraphone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vibrafon
TELSÓN s. n. 1. ultimul segment abdominal, la crustacee. 2. segment terminal al cozii scorpionilor, care poartă acul veninos. (< fr. telson) Vezi definitia »
GODRÓN s. n. ornament în relief de forma unor caneluri late, orizontale, pe un element de arhitectură, pe un vas etc. (< fr. godron) Vezi definitia »
TALIÓN s. n. Pedeapsă sau răzbunare (specifică orânduirii sclavagiste) care constă în tratarea vinovatului în același chip în care a procedat și el cu victima lui. ◊ Legea talionului = lege penală la unele popoare din vechime, prin care se aplică vinovatului o pedeapsă identică cu fapta de care se făcea culpabil. [Pr.: -li-on] – Din fr. talion. Vezi definitia »
GHIDÓN s.n. 1. Piesă cu mânere fixată de furca unei biciclete, a unei motociclete etc., cu care se poate orienta roata din față pentru menținerea sau schimbarea direcției. 2. (Mar.) Pavilion din codul internațional de semnale, cu fluturătura tăiată în colțuri; pavilion de club, de campanie. [< fr. guidon, cf. it. guidone]. Vezi definitia »
FITOHORMÓN, fitohormoni, s. m. Hormon vegetal. – Din fr. phytohormone. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z