Definita cuvantului fading
FÁDING, fadinguri, s. n. 1. Variație (slăbire sau accentuare) în timp a sunetelor unui aparat de radiorecepție, provocată de schimbările condițiilor de propagare a undelor prin atmosferă și stratosferă. 2. Modificare a culorii unei țesături sub acțiunea apei, a luminii etc. [Pr.: féding] – Din engl., fr. fading.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fading
TRÁVLING s.n. Procedeu de punere în scenă, folosit în cinematografie și televiziune, constând în filmarea unui plan cu un aparat mobil, montat de obicei pe un cărucior cu roți care glisează pe șine; mișcarea de translație executată de aparatul de filmat. ♦ Aparatul însuși. ♦ Căruciorul pe care e montat aparatul. ◊ Travling optic = efect identic travlingului obișnuit, obținut cu un aparat de filmat mobil, prin varierea distanței focale. [Pl. -uri, scris și travelling. / < engl. travelling]. Vezi definitia »
fixing, fixinguri s. n. (tox.) injectare intravenoasă a unui drog. Vezi definitia »
ȘÍLING1 s.m. 1. Monedă divizionară engleză, valorând a 20-a parte dintr-o liră sterlină. 2. Unitate monetară a unor țări africane (Kenya, Uganda, Somalia). [Scris și shilling. / < engl. shilling]. Vezi definitia »
Beijíng (bei-) (înv.) Pékin s. propriu n. Vezi definitia »
MEISTERGESANG s. n. Totalitatea creațiilor poetice ale meistersängerilor. [Pr.: máistărghezang] – Cuv. germ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z