Definita cuvantului animism
ANIMÍSM s.n. Credință primitivă potrivit căreia obiectelor și fenomenelor naturii li se atribuie suflet; personificare a forțelor și a fenomenelor naturii. [< fr. animisme, cf. lat. anima – suflet].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu animism
CHARIENTÍSM s.n. Figură de stil reprezentând o ironie fină, care nu vrea să indispună. [Pron. șa-ri-en-tism. / < fr. charientisme, cf. gr. charientismos – glumă, spirit]. Vezi definitia »
ANTICLERICALÍSM s. n. 1. Atitudine ostilă față de cler; respingere a bisericii ca instituție religioasă; respingere a amestecului clerului în viața publică. 2. Atitudine de ireligiozitate. – Din fr. anticléricalisme. Vezi definitia »
AFACERÍSM s.n. Practică constând în realizarea de profituri personale pe seama unor chestiuni de serviciu sau politice. [< afacere + -ism]. Vezi definitia »
MORGANÍSM s. n. (Biol.) Teorie potrivit căreia cromozomii constituie baza materială a eredității. – Din germ. Morganismus. Vezi definitia »
NEGATIVÍSM s. n. 1. Atitudine de ignorare voită sau de respingere sistematică și fără discernământ a ceva care de fapt are și elemente pozitive. 2. Simptom care apare în unele boli mintale și care se caracterizează prin tendința bolnavului de a se împotrivi oricăror solicitări din exterior. – Din fr. négativisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z