Definita cuvantului faringal
FARINGÁL, -Ă, faringali, -e, adj. Care aparține faringelui, privitor la faringe. ♦ (Despre sunete) Care se articulează în faringe. – Din fr. pharyngal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu faringal
SENATORIÁL, -Ă adj. referitor la senat(ori). (< fr. sénatorial) Vezi definitia »
SACRAMENTÁL, -Ă adj. De sacrament; (p. ext.) solemn. [< it. sacramentale, lat. sacramentalis, cf. fr. sacramentel]. Vezi definitia »
UNILATERÁL, -Ă adj. 1. Așezat pe o singură parte. 2. Care vede numai o singură latură a lucrurilor, care se rezumă la un singur domeniu de cunoștințe; mărginit; arbitrar. ♦ (Jur.; despre un contract) Care creează obligații numai pentru una dintre părți. ♦ (Despre un act juridic) Emanat de la o singură persoană. [< fr. unilatéral, cf. lat. unus – unul, latus – latură]. Vezi definitia »
MERCURIÁL s.n. Listă de prețuri afișată în piețe sau tipărită în ziare. [Pron. -ri-al. / < fr. mercuriale, cf. Mercur – zeu roman, protectorul negoțului și al navigației]. Vezi definitia »
METROSEXUAL – Neologism aparut in Anglia dupa ani '90, se defineste a fi persoana de sex masculin ce are un comportament feminin in ingrijirea estetica (epilare, pensare, manichiura, pedichiura e.t.c. )dar uneori si in gesturi. Este cu totul altceva decat homosexual sau bisexual ! Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z