Definita cuvantului variabil
VARIÁBIL, – Ă adj. 1. Care variază, care are (mici) schimbări; schimbător. 2. (Mat.) Mărimi (sau cantități) variabile = mărimi (sau cantități) care își pot schimba valoarea în raport cu altele, denumite constante. // s.f. (Mat.) Cantitate nedeterminată, dar în măsură a se identifica cu anumite cantități ale unei mulțimi. ♦ Element al limbajului formalizat reprezentând un nume care semnifică o clasă ai cărei membri sunt denotații săi posibili. ♦ (Statist.) Caracteristică putând prezenta variație de la un element la altul al unei colectivități. [Pron. -ri-a-. / cf. fr. variable, lat. variabilis].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu variabil
MULTIPLICÁBIL, -Ă adj. Care poate fi multiplicat. [Cf. fr. multipliable]. Vezi definitia »
NERETRACTÍL adj. v. CANID. (La pl.) Familie de mamifere carnivore digitigrade, cu gheare neretractile și cu patru degete la picioarele dinainte și cinci la cele din spate, din care fac parte lupul, vulpea, șacalul etc.; (și la sg.) animal din această familie. [DEX '98] Vezi definitia »
INFERTÍL, -Ă, infertili, -e, adj. 1. (Rar) Nefertil. 2. (Med.) Steril, sterp. – Din fr. infertile. Vezi definitia »
ULOFÍL, -Ă adj. cu frunze încrețite. (< lat. ulophyllus) Vezi definitia »
JUSTIȚIÁBIL, -Ă s.m. și f. Cel care apare ca parte într-un proces. [Pron. -ți-a-. / cf. fr. justiciable]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z