Definita cuvantului varieteu
VARIETÉU s.n. Teatru în repertoriul căruia intră piese simple, dansuri, recitări, acrobații, jonglerii; teatru de varietăți. ♦ Spectacol care se reprezintă într-un astfel de teatru. [Pron. -ri-e-teu, var. variete s.n. / < fr. (théâtre de) variétés].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu varieteu
ATREU (în mitologia greacă), rege al cetății Micene, tatăl lui Agammenon și Menelau, întemeietorul neamului Atrizilor. Pentru a se răzbuna pe fratele său, Tieste, care îi sedusese soția, i-a ucis trei fii, oferindu-i apoi la un banchet mîncăruri gătite din carnea acestora. Vezi definitia »
PLISÉU s.n. Cută sau grup de cute înguste, regulate și dese. [Pron. -seu. / < fr. plissé]. Vezi definitia »
ZMEU, (I) zmei, s.m. (II) zméie s.n. [Pl. și (rar, (II), s.m.) zmei] I s.m. ~ 2. (Mai ales la figurat sau în comparații) Balaur. 3. ~. -- Lipsesc definițiile 1 și 3. [gall] Vezi definitia »
PAPILACÉU, -ÉE adj. papilar. (< fr. papillacé) Vezi definitia »
șutéu, șutéi, s.m. și șutéie, s.n. (reg.) 1. (s.m.; înv.) brutar. 2. (s.n.) anexă într-o gospodărie (care servește ca bucătărie, în care se găsește cuptorul de copt pâine sau velnița). 3. (s.n.; în forma: șâtău) vas în care se pune cânepa toarsă. 4. (s.n.; în forma: șutău) leasă de nuiele pe care se usucă sau se afumă fructele. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z