Definita cuvantului baseball
BASE-BALL s.n. Joc național cu mingea din America de Nord, care se practică între două echipe a câte nouă jucători pe un teren cu patru platforme de cauciuc alb la colțuri, în care jucătorii sunt feriți de lovituri. [Pron. béisbol și béisbal. / < engl. base-ball].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu baseball
ROCK AND ROLL s.n. Dans modern care se caracterizează prin răsuciri, piruete, deplasări ale partenerilor în diferite direcții, cu gesturi și mișcări exagerate; melodia acestui dans. [Var. rock s.n. / < engl. rock and roll < rock – a se legăna, roll – a se rostogoli]. Vezi definitia »
MOLL s. n. (muz.) denumire dată de sistemul de notație muzicală germană modului minor. (< germ. Moll) Vezi definitia »
Paintball, (bila cu vopsea) joc de echipa in care oponentii se impusca cu bile de vopsea. Vezi definitia »
BELL, Daniel (n. 1919), sociolog american. Prof. univ. la Harvard. A elaborat conceptul de „societate post-industrială”, pentru a descrie acea formă de societate în care știința de vine o „ideologie” cu conținut elitist, iar în economie, preponderentă devine sfere serviciilor („Spre societatea post-industrială”). Vezi definitia »
COMMEDIA DELL'ARTE s.f. Producție dramatică specifică literaturii italiene din sec. XVI-XVIII, cu un pronunțat caracter de improvizație, care exprimă cu vervă spiritul satiric și forța observației realiste, personajele fiind tipuri simbolice, a căror mască, costum și destinație comică ilustrau anumite caractere, situații sociale etc. [< it. commedia dell'arte]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z