Definita cuvantului fărâmă
FĂRẤMĂ, fărâme, s. f. Bucată mică rămasă din ceva (după ce s-a sfărâmat, s-a spart, s-a rupt etc.); fiecare dintre bucățelele în care s-a împărțit un obiect (în urma sfărâmării, spargerii, ruperii). ◊ Expr. A (se) face (mici sau mii și) fărâme = a (se) sfărâma. – Cf. alb. thërrime.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fărâmă
EXARTRÓZĂ s. f. luxație. (< fr. exarthrose) Vezi definitia »
SPLENOGRÁMĂ s.f. (Med.) Formula elementelor celulare splenice. [< fr. splénogramme]. Vezi definitia »
GLÚMĂ1, glume, s. f. Scurtă poveste plină de haz (și cu un final neașteptat), care provoacă râs și veselie. V. anecdotă.Loc. adv. În glumă = fără nici o intenție serioasă, fără răutate. Fără glumă = în mod serios. Nu glumă! = cu adevărat, serios. ◊ Expr. A se întrece (sau a merge prea departe) cu gluma = a-și permite prea mult, a întrece limita admisă în atitudini, comportare. A lăsa gluma (la o parte) = a vorbi serios. A lua (ceva) în glumă = a nu lua (ceva) în serios, a nu da importanță; a subestima. A nu ști (sau a nu înțelege) de glumă, se spune (ca reproș) despre cineva care se supără când glumești cu el. A nu-i arde (cuiva) de glumă = a fi indispus, supărat, necăjit. Nu-i (de) glumă = e lucru serios, îngrijorător. ♦ Faptă hazlie; păcăleală. – Din sl. glumŭ, bg. gluma. Vezi definitia »
FARANDÓLĂ s.f. Vechi dans provensal cu mișcare moderată în care dansatorii formează un lanț; melodia acestui dans. [< fr. farandole, cf. prov. farandolo]. Vezi definitia »
ANEMOGRÁMĂ, anemograme, s. f. Diagramă de înregistrare a unui anemograf. – Fr. anémogramme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z