Definita cuvantului bildungsroman
BILDUNGSROMÁN s.n. (Lit.) Roman care prezintă procesul de formare a unei personalități sub acțiunea educației și a experienței dobândite prin participarea la frământările vieții sociale. [< germ. Bildungsroman].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bildungsroman
NEPĂMÂNTEÁN, -Ă, nepământeni, -e, adj. (Adesea substantivat) Care nu este de pe pământ, care nu are caracterul lucrurilor de pe pământ; nepământesc; fig. care pare din altă lume. – Ne- + pământean. Vezi definitia »
ELITROPLÁN s. n. aeronavă la care ampenajul este înlocuit cu elitre, așezate sub aripă. (< fr. élytroplane) Vezi definitia »
ȘPAN1, șpani, s. m. 1. (În orânduirea feudală din Transilvania) Titlu dat nobilului care avea funcția corespunzătoare vicontelui sau contelui din Apus; nobil care deținea acest titlu; stăpânitor sau (mai târziu) șef administrativ al unui ținut. 2. (Înv. și reg.) Intendent, administrator. – Din magh. span. Vezi definitia »
LIPSCÁN, lipscani, s. m. Negustor care vindea pe piețele românești mărfuri aduse de la Lipsca. – Lipsca (n. pr. = Leipzig) + suf. -an. Vezi definitia »
NERONIÁN, -Ă adj. Foarte crud. [Pron. -ni-an. / cf. fr. néronien < Nero – împărat roman]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z