Definita cuvantului bombardon
BOMBARDÓN s.n. Instrument metalic de suflat, care scoate sunete grave de contrabas. [Pl. -oane. / cf. fr. bombardon, it. bombardone].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bombardon
BOMBARDÓN s. n. instrument muzical de suflat, din alamă, cu timbru și registru foarte grave. (< it. bombardone, fr. bombardon) Vezi definitia »
FOILETÓN, foiletoane, s. n. Articol (de literatură, de știință, de artă) sau fragment de roman inserat în partea de jos a paginilor unui ziar, unei reviste, etc.; spațiu rezervat în partea de jos a unui ziar pentru o rubrică ce apare cu regularitate cu acest gen de articole. ◊ Roman-foileton = roman care se publică pe fragmente într-o serie de numere consecutive ale unui periodic. ♦ Articol de ziar cu caracter satiric care tratează teme de actualitate. [Pr.: fo-i-] – Din fr. feuilleton (după foaie). Vezi definitia »
ciblón, cibloáne, s.n. (reg.) unealtă de zidărie. Vezi definitia »
PARTENOGENÓN s.m. (Biol.) Organism rezultat prin partenogeneză. [< fr. parthénogenon, cf. gr. parthenos – fecioară, genos – urmaș]. Vezi definitia »
CORNIȘÓN, cornișoni, s. m. Varietate de castraveți mici și tari, folosiți mai ales pentru conservare în oțet. – Din fr. cornichon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z