Definita cuvantului brasieră
BRASIÉRĂ s.f. Obiect de lenjerie (femeiască) care susține pieptul, sânii; sutien. [Pron. -si-e-. / < fr. brassière].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu brasieră
PARATUBERCULÓZĂ s.f. 1. Termen incluzând totalitatea tulburărilor observate la unii tuberculoși. 2. Boală infecțioasă la rumegătoare, provocată de un microb înrudit cu bacilul tuberculozei. [< fr. paratuberculose]. Vezi definitia »
ESENȚĂ, esențe, s.f. Lichid volatil, cu aromă puternică, numit și ulei eteric, extras din plante aromatice sau mirodenii (petale, flori, frunze, fructe, scoarță, rădăcină) sau produs sintetic (aromă de cocos, de rom, de anason, de vanilie) care păstrează integral proprietățile acestora (aromă, gust, principii active); se utilizează în scopuri medicinale, în parfumerie sau ca aromate în cofetărie și patiserie, sub formă de soluție alcoolică (esență de vanilie, de migdale) sau ca ulei aromatizat (ulei de lămâie, de mentă, de trandafir); se obțin esențe și prin reducerea unei fierturi (esență de ciuperci), prin infuzare (apă de trandafiri, de flori de portocal) sau prin macerare de materii vegetale (trufe, usturoi, ceapă, frunze) în oțet sau în vin, utilizate pentru asezonarea preparatelor culinare. Vezi definitia »
MANDOLÍNĂ s. f. instrument muzical din familia lăutei, cu cutia de rezonanță foarte boltită și corzi duble de metal, puse în vibrație cu un plectru. (< fr. mandoline, it. mandolina) Vezi definitia »
FILARIÓZĂ s.f. (Med.) Boală parazitară a omului, provocată de filaria. [Pron. -ri-o-. / < it. filariosi, fr. filariose]. Vezi definitia »
SÉCTĂ s.f. Grup de persoane formând o comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială; (p. ext.) grup de adepți ai unei doctrine. ♦ Clică, grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor mărunte. [Cf. fr. secte, lat. secta < sequi – a urma]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z