Definita cuvantului abunda
abundá (-d, -át), vb. – A fi, a se găsi din belșug, a prisosi. < Lat. abundare (sec. XIX). Puțin folosit, mai ales la pers. a 3-a, ceea ce explică oscilația între abund și abundez. Der. abundent, adj.; abundență, s. f. Amîndouă formele sînt dezaprobate de unii gramaticieni conservatori, care pledează pentru abundant și abundanță. Totuși primele forme s-au generalizat, datorită confuziei ușor de făcut între terminațiile fr. -ant și -ent: fr. abondant > abundent și fr. contondant > contundent, ca și fr. pénitent > penitent.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu abunda
PLEDÁ vb. I. intr., tr. A susține, a apăra înaintea unei instanțe judecătorești, interesele unei părți dintr-un proces; (p. ext.) a susține o cauză, o idee. [< fr. plaider]. Vezi definitia »
SUPRAOXIDÁ vb. I. tr. A oxida puternic. [< supra- + oxida, după fr. suroxyder]. Vezi definitia »
ELIDÁ vb. tr. a face o eliziune. (< fr. élider, lat. elidere, a scoate) Vezi definitia »
FONDÁ, fondez, vb. I. Tranz. A pune bază; a întemeia, a înființa, a institui, a crea. ♦ A întemeia afirmații, idei, teorii etc. pe argumente, pe probe. [Var.: fundá vb. I.] – Din fr. fonder, lat. fundare. Vezi definitia »
TREPIDÁ vb. intr. 1. a vibra puternic, cu oscilații repezi și scurte. 2. (fig.; despre oameni) a se agita, a palpita, a fremăta, a nu-și găsi astâmpăr. (< fr. trépider) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z