Definita cuvantului corporal
CORPORÁL, -Ă, corporali, -e, adj. Care ține de corp (I 1), privitor la corp; aplicat corpului; trupesc. ◊ Percheziție corporală = percheziție făcută unei persoane pentru a vedea dacă nu ascunde sub haine, în buzunarele hainelor etc. arme sau alte obiecte cu care ar putea ataca pe cineva sau distruge ceva. Pedeapsă corporală = sancțiune care constă în lovituri sau în torturi aplicate unui delincvent. – Din fr. corporel, lat. corporalis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu corporal
ANTICONSTITUȚIONÁL, -Ă adj. Împotriva prevederilor constituției; care încalcă constituția. [Cf. fr. anticonstitutionnel]. Vezi definitia »
CONTINGENȚIONÁL, -Ă adj. contingentar. (< engl. contingentional) Vezi definitia »
NECOMERCIÁL, -Ă, necomerciali, -e, adj. 1. Care nu aparține comerțului; în care nu se practică comerțul. 2. (Despre produse) Care nu corespunde exigențelor comerțului. [Pr.: -ci-al] – Ne- + comercial (după engl. non-commercial). Vezi definitia »
MULTIDIMENSIONÁL, -Ă adj. Cu mai multe dimensiuni. [Pron. -si-o-. / cf. fr. multidimensionnel]. Vezi definitia »
ROSTRÁL, -Ă, rostrali, -e, adj. (Despre elemente de arhitectură sau despre obiecte de artă) Care are forma unei nave antice sau care este decorat cu sculpturi reprezentând prore de corăbii. ◊ Coloană rostrală = coloană ornată cu prore sculptate în relief în piatră, simbolizând victoriile navale. – Din fr. rostral, lat. rostralis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z