Definita cuvantului ascherin
aschér(in) s.m. (înv.) armată turcească

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ascherin
CHAMBERLAIN [tʃæmbəlein], Owen (1920-2006), fizician american. Prof. la Universitatea California (Berkeley). Împreună cu E. Sagré a descoperit antiprotonul (1955). Premiul Nobel (1959), împreună cu E. Sagré. Vezi definitia »
VACCIN2(O)- elem. „vaccin, vaccinare”. (< fr. vaccin/o/-, cf. lat. vaccinus) Vezi definitia »
MĂSLÍN, măslini, s. m. 1. Arbore fructifer cu frunze persistente, lanceolate, de culoare verde-deschis pe partea superioară și albă-argintie pe partea inferioară, pieloase, lucioase, și cu fructe ovoide, brune-verzui, cultivat mai mult în regiunile mediteraneene pentru lemnul și mai ales pentru fructele lui, bogate în ulei (Olea europaea). 2. Ramură de măslin (1), simbol al păcii. – Din măslină (derivat regresiv). Vezi definitia »
SILUMÍN s. n. Aliaj de aluminiu cu siliciu și cu alte adaosuri, din care se toarnă unele piese rezistente la coroziune sau la temperaturi înalte. – Din fr. silumin. Vezi definitia »
INTESTÍN s.n. Parte a aparatului digestiv în formă de tub care se întinde între pilor și anus; (pop.) maț. [< fr. intestin, it. intestino, cf. lat. intestinum]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z