Definita cuvantului cardinal
CARDINÁL, -Ă adj. Principal, fundamental, esențial. ◊ Punct cardinal = fiecare dintre cele patru direcții principale după care se determină poziția unui punct de pe glob; numeral cardinal = numeral care exprimă un număr întreg abstract sau un număr determinat de obiecte, de ființe etc. // s.n. (Mat.) Număr care exprimă o cantitate; număr natural. [< fr. cardinal, it. cardinale, cf. lat. cardinalis – principal].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cardinal
ILEGÁL, -Ă, ilegali, -e, adj. 1. Care nu este în conformitate cu legea, care încalcă legea. 2. Care nu este recunoscut, admis de lege, aprobat de autoritățile unei țări, care desfășoară în ascuns o activitate (politică); p. ext. care servește acestei activități; conspirativ, clandestin. – Din fr. illégal. Vezi definitia »
LARINGÁL, -Ă adj., s.f. (Sunet) care se articulează în laringe. [< laringe]. Vezi definitia »
INDUSTRIÁL, -Ă adj. Care ține de industrie; bazat pe industrie, (produs) de industrie; cu o industrie dezvoltată. ◊ Chimie industrială = ramură a chimiei care se ocupă cu folosirea procedeelor chimice în tehnica fabricației. [Pron. -tri-al. / cf. fr. industriel, it. industriale]. Vezi definitia »
SAL, saluri, s. n. (Rar) Plută mare, formată prin alăturarea mai multor plute mici. – Din tc. sal. Vezi definitia »
TEHNOREDACȚIONÁL, -Ă adj. Referitor la tehnoredactare. [Pron. -ți-o-. / < tehno- + redacțional]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z