Definita cuvantului ăra
ắra! interj. (reg.) ah! ah!, vai de mine!, am pățit-o!

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ăra
REOPERÁ vb. tr. a face din nou o intervenție chirurgicală. (< fr. réoperer) Vezi definitia »
ARAFURA, Marea ~, mare în bazinul Oc. Indian, situată între Australia și Ins. Noua Guinee; c. 1 mil. km2; Ad. medie: 197 m; ad. max.: 3.680 m. Temp. apei: 25-28 ºC; salinitate 34-35‰. Navigație intensă. Vezi definitia »
cutremurá (cutrémur, cutremurát), vb.1. A face să tremure. 2. A scutura, a clătina. – 3. A înfiora, a inspira teamă, a îngrozi. – 4. (Refl.) A se cutremura pămîntul ca urmare a unui seism. – 5. (Refl.) A se speria. – Mr. cutream(b)ur, megl. cutrumur. Lat. *contrĕmŭlāre (Pușcariu 475; DAR). Este de asemenea posibil să fie vorba de o der. internă de la tremura, cu cu- expresiv. – Der. cutremur, s. n. (scuturătură; tremur; seism; teroare); cutremurător, adj. (îngrozitor). Vezi definitia »
proforá (-ále), s. f. – Pronunțare, dicțiune. Ngr. προφορά (Gáldi 238). Sec. XVIII, înv.Der. profori, vb. (a pronunța), din ngr. προφέρω. Vezi definitia »
SĂTURÁ, sátur, vb. I. Refl. și tranz. 1. A(-și) potoli pe deplin foamea sau setea, a (se) îndestula cu mâncare sau cu băutură. ◊ Loc. adv. Pe săturate = în cantitate suficientă pentru potolirea deplină a foamei sau a setei. 2. Fig. A fi sau a face să fie pe deplin mulțumit, satisfăcut (de sau cu ceva). 3. Fig. A fi sau a face să fie sătul, plictisit, dezgustat, scârbit de ceva sau de cineva. – Lat. saturare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z