Definita cuvantului catoliciza
CATOLICIZÁ vb. I. tr., refl. A trece la catolicism, a (se) face catolic. [< catolic + -iza].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu catoliciza
PENALIZÁ vb. tr. 1. a pedepsi (o infracțiune); a pena. 2. a prevedea, a cere o anumită despăgubire bănească; a amenda. 3. (sport) a sancționa (o echipă, un jucător) pentru încălcarea regulamentului jocului. (< fr. pénaliser) Vezi definitia »
SINCRONIZÁ, sincronizez, vb. I. Tranz. A face ca două sau mai multe acțiuni, fapte sau evenimente, fenomene etc. să se petreacă în același timp. ♦ A efectua operațiile necesare pentru ca o mașină sincronă să fie adusă în stare de a funcționa în paralel cu o rețea electrică de curent alternativ. ♦ A realiza într-un film concordanța dintre imagine și sunet; a efectua montarea sincronă a benzii de imagine cu banda de sunet corespunzătoare. – Din fr. synchroniser. Vezi definitia »
TECTILIZÁ, tectilizez, vb. I tranz. (Auto) A aplica tectil pe suprafețele interioare și pe cele mascate ale elementelor de caroserie. – Din tectil + suf. -iza. Vezi definitia »
MOBILIZÁ vb. I. tr. 1. A chema sub arme (întreaga armată de rezervă), a pune o armată pe picior de război. 2. A strânge, a organiza, a grupa forțe (în vederea unei acțiuni, la o adunare etc.) [< fr. mobiliser]. Vezi definitia »
PAVOAZÁ vb. I. tr. 1. A împodobi de sărbătoare (o sală, o clădire etc.) cu stegulețe, cu draperii, cu tablouri etc. 2. A ornamenta o navă cu pavilioanele din codul național și internațional cu ocazia marilor sărbători naționale. [< fr. pavoiser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z