Definita cuvantului citocromie
CITOCROMÍE s.f. Procedeu rapid de tipar în patru culori, la care forma parțială de negru servește la redarea efectelor de tonuri închise. [Gen. -iei. / < fr. cytochromie, cf. gr. kytos – celulă, chroma – culoare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu citocromie
OOLOGÍE s. f. parte a ornitologiei care studiază formarea și dezvoltarea oului la păsări. (< fr. oologie) Vezi definitia »
ZOOFAGÍE s.f. Faptul de a se hrăni cu carne de animale. [Gen. -iei. / < fr. zoophagie, cf. gr. zoon – animal, phagein – a mânca]. Vezi definitia »
CAMPTODACTILÍE s.f. Imposibilitate de a întinde complet degetele ca urmare a unor procese patologice sau a unei malformații congenitale. [Gen. -iei. / < fr. camptodactylie, cf. gr. kamptos – încovoiat, daktylos – deget]. Vezi definitia »
PEDOLOGÍE1 s. f. Știință care se ocupă cu studiul genezei, al evoluției și al distribuției solurilor și cu cunoașterea constituției lor fizice, chimice și biologice, în scopul stabilirii gradului de fertilitate și a posibilităților de ridicare a acesteia. – Din fr. pédologie. Vezi definitia »
TROMBOPATÍE s.f. (Med.) Predispoziție de a forma trombuși. [Gen. -iei. / < fr. thrombopathie, cf. gr. thrombos – cheag, pathos – boală]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z