Definita cuvantului climatiza
CLIMATIZÁ vb. I. tr. A asigura climatizarea. [< fr. climatiser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu climatiza
PARAFRAZÁ vb. I. tr. A exprima prin parafrază (1). ♦ A amplifica (o vorbire, o scriere etc.); a interpreta greșit, în mod tendențios, cu rea-voință. [< fr. paraphraser, it. parafrasare]. Vezi definitia »
MEDIOCRIZÁ, mediocrizez, vb. I. Tranz. și refl. (Rar) A face sau a deveni mediocru. [Pr.: -di-o-] – Mediocru + suf. -iza. Vezi definitia »
AGONIZÁ vb. I. intr. A fi în agonie. [< fr. agoniser]. Vezi definitia »
DEVALORIZÁ, devalorizez, vb. I. Tranz. (Adesea fig.) A reduce, a face să scadă valoarea monedei sau a altor valori (în raport cu aurul); a deprecia. ◊ Refl. Banii se devalorizează. – Din fr. dévaloriser. Vezi definitia »
REGULARIZÁ, regularizez, vb. I. Tranz. 1. A supune unor norme, unor reguli, a face ca ceva să fie regulat. ♦ A pune în ordine, în concordanță (evidențe, balanțe etc.). ♦ A pune de acord datele evidenței contabile cu realitatea constatată pe teren prin inventariere. 2. A corecta conturul unui obiect pentru a-i da o formă geometrică regulată. 3. A amenaja un curs de apă pentru a corespunde unor anumite cerințe. – Din fr. régulariser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z