Definita cuvantului clips
CLIPS s.n. 1. Agrafă, broșă sau cercel care se prinde cu un fel de clapă sau ac cu arc. 2. Piesă formată din două elemente care se asamblează și se desfac ușor. [Pl. -suri. / < germ. Klips].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu clips
a pune în ghips (pe cineva) expr. 1. a bate rău de tot (pe cineva). 2. (d. fotbaliști) a ataca un adversar cu brutalitate, provocându-i leziuni grave. Vezi definitia »
CECROPS (KEKROPS), întemeietorul legendar al Atenei și primul rege atic. Reprezentat jumătate om, jumătate șarpe, datorită credinței că s-ar fi născut sub pământ. Vezi definitia »
FÓRCEPS, forcepsuri, s. n. Instrument de obstetrică în formă de clește, care servește, în cazul nașterilor grele, la scoaterea copilului viu din pântecele mamei. – Din fr. forceps. Vezi definitia »
GPS (Global Positioning System – sistem de poziționare globală),GPS-uri, s.n. 1.tehnologie bazată pe un sistem mondial de radionavigație, format dintr-o constelație de sateliți și stații de recepție terestre, maritime și aeriene, fixe sau mobile, prin care se poate stabili poziția unui punct pe glob. Vezi definitia »
ȘNAPS s. n. (Fam.) Rachiu (tare). – Din germ. Schnaps. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z