Definita cuvantului fenta
FENTÁ, fentéz, vb. I. Tranz. (Sport) A deruta pe adversar prin fente1; p. ext. a păcăli, a minți, a înșela. – Din fr. feinter.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fenta
MAGÉNTA s.f. Culoare roșu aprins. ♦ Termen folosit în fotografia în culori pentru a desemna culoarea obținută prin amestecul spectral al roșului cu albastrul. [Cf. it., fr. magenta < Magenta – prin aluzie la bătălia sângeroasă care a avut loc în această localitate din Italia]. Vezi definitia »
CONSULTÁ vb. I. tr. 1. a cere sfatul, părerea cuiva, a lua avizul unui specialist. 2. a cerceta pentru informare, documentare. ◊ (despre medici) a examina un bolnav, a da o consultație (2). II. refl. a se (con)sfătui. (< fr. consulter, lat. consultare) Vezi definitia »
BREVETÁ vb. I. tr. A acorda un brevet; a patenta. [< fr. breveter]. Vezi definitia »
AMALASUNTA (498-535), fiica lui Teodoric cel Mare. A condus regatul ostrogot din Italia în timpul minoratului fiului său Atalaric (526-534), iar apoi a domnit (534-535) împreună cu soțul ei Teodat. Vezi definitia »
DISCONTÁ vb. tr. a determina valoarea prezentă a unui venit viitor, având în vedere conjunctura pieței, evoluția costurilor etc. ♦ a ~ o poliță = a cumpăra o poliță înainte de scadență. (< germ. diskontieren) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z