Definita cuvantului consolator
CONSOLATÓR, -OÁRE adj. Consolant. [Cf. fr. consolateur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu consolator
ANAFÓR, anafore1) vezi nota, s. n. (Reg.) Vârtej format de apă în lungul țărmurilor. – Din ngr. anafori. Vezi definitia »
DICTATÓR, dictatori, s. m. 1. (În Roma antică) Conducător al armatei cu puteri politice nelimitate, ales de senat, în vreme de război, de răscoale etc., pe o perioadă de șase luni. 2. Conducător de stat care dispune de puteri politice nelimitate. ♦ Fig. Persoană care are o conduită autoritară, care caută să-și impună cu orice preț voința. – Din fr. dictateur, lat. dictator. Vezi definitia »
STRIDÓR s. n. (Med.) Zgomot șuierător al respirației, specific în cazuri de spasm sau de obstrucție a laringelui. – Din lat., fr. stridor. Vezi definitia »
TELEMANIPULATÓR s. n. mecanism care permite manipularea la distanță, din spatele unui ecran de protecție, a unor substanțe radioactive. (< fr. télémanipulateur) Vezi definitia »
DEVELOPATÓR, developatoare, s. n. Substanță chimică cu ajutorul căreia se developează. ♦ Substanță chimică folosită pentru sintetizarea coloranților fixați pe fibrele textile. – Din fr. développateur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z