Definita cuvantului organosol
ORGANOSÓL, organosoli, s. m. Soluție coloidală aflată într-un lichid organic. – Din fr. organosol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu organosol
anadól (-li), s. m. – Pisică din Angora. Tc. Anadol „Asia Mică”, din gr. ἀνατολή „orient” (Lokotsch 76; DAR). – Der. anadol, s. n. (blană de angora); nadoleancă, s. f. (găină de rasă orientală). Vezi definitia »
NĂMÓL, nămoluri, s. n. Sediment moale alcătuit din particule fine, de culoare închisă, cu miros caracteristic și uneori cu proprietăți radioactive, depus pe fundul bazinelor acvatice, mai ales al apelor stătătoare, sau rămas după inundație la malul unui rău; mâl; p. ext. noroi. ◊ Expr. A face (băi de) nămol = a-și unge corpul cu un strat de nămol în scopuri curative. ♦ Fig. (De obicei urmat de determinări introduse prin prep. „de”) Cantitate, volum mare din ceva. [Var.: (pop.) nomól s. n.] – Din ucr. namil, -olu. Vezi definitia »
POLIALCOÓL s. m. alcool cu două sau mai multe grupe oxidril în moleculă. (< fr. polyalcool) Vezi definitia »
ȚOL2, țoluri, s. n. (Pop.) Țesătură groasă de lână, de cânepă sau de bumbac, folosită la țară ca pătură, ca velință sau pentru așternut pe jos. – Din ngr. tsolí, tsúli. Vezi definitia »
BEMÓL, bemoli, s. m. Semn grafic muzical (asemănător cu literatura „b”), care arată că nota sau șirul de note de după el coboară cu un semiton. – Din fr. bémol, it. bemolle. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z