Definita cuvantului citov
citóv, -ă, adj. (reg.; despre animale și oameni) întreg, sănătos (la minte), nevătămat, zdravăn teafăr.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu citov
predoslóv, predoslóvi, s.m. (înv.) autor de predoslovii (prefețe la cărțile bisericești). Vezi definitia »
BASOV, Nikolai Ghennadievici (1922-2001), fizician rus. Prof. univ. la Moscova. Unul dintre fondatorii electronicii cuantice. A descoperit, împreună cu A.M. Prohorov, metoda de amplificare prin suprapunere a undelor electromagnetice corente emise de atomi sau de molecule, care a stat la baza construirii maserului și laserului. În 1959, împreună cu A.M. Prohorov a realizat maserul. Premiul Nobel (1964), împreună cu Ch. H. Townes și A.M. Prohorov. Vezi definitia »
CERENKOV, Pavel Alekseevici (1904-1990), fizician rus. Prof. univ. la Moscova. A descoperit (în 1934, sub conducerea lui S.I. Vavilov) fenomenul de emisie a unei radiații luminoase (radiația C.-Vavilov) de către electronii rapizi, în timpul frînării lor, la pătrunderea într-o substanță (efectul C., cunoscut sub denumirea efectul Vavilov-C.). Contribuții la crearea acceleratorilor de electroni, la studiul reacțiilor fotonucleare. Premiul Nobel (1958), împreună cu I.M. Frank și I.I. Tamm. Vezi definitia »
BARANOV, Nikolai Varfolomeevici (n. 1909), arhitect și urbanist rus. Prof. univ. la St. Petersburg. Autorul planului general de recosntrucție a St. Petersburgului (1945-1948) și a unor palate din sec. 18 și 19; construcții și ansambluri urbanistice moderne. Lucrări teoretice („Urbanismul modern”). Vezi definitia »
CEASOSLÓV s. n. v. ceaslov. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z