Definita cuvantului ciuci
ciucí, ciucésc, vb. IV refl. (pop.) 1. a se așeza pe vine, a sta pe ciuci, a se stârci, a se strânge, a se face ghem, a se ghemui. 2. a strânge laolaltă, a turti, a mototoli, a totoliți, a boți.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ciuci
mogodíci s.m. (reg.) miez de papură tânără; papură verde. Vezi definitia »
strelíci, strelíci, s.m., adj. (reg.) 1. (s.m.) fluture mic de seară, de culoare vânătă, cu pudră fină pe aripi. 2. (s.m.) pată mică pe piele. 3. (s.m.) pistrui. 4. (s.m.) rotocol de grăsime la suprafața unor lichide (mai ales a supei); steluță. 5. (s.m.; fig.; la pl.; în forma: strilici) sclipire a ochilor. 6. (s.m.; în forma: strelice) picătură. 7. (adj.; în forma: stârlic) pipernicit. 8. (s.m.; în forma: stârlici) numele unui joc de copii. Vezi definitia »
sporíci, sporíci, s.m. (pop.) 1. numele mai multor plante erbacee cu tulpina ramificată; măturică, măturiță, spor, sporicea, sporișin, spornic, verbină, urzicuță. 2. troscot. 3. (reg.; în forma: sporiș) nume de plantă; poala-Sfintei-Mării. 4. (înv.) cactus. 5. (înv.) nume de plantă; lumânîrică. Vezi definitia »
arcáci (arcáciuri), s. n.1. Îngrăditură pentru oi. – 2. Îngrăditură făcută în apă pentru prins pește. Tc. arkaç (Hasdeu 1492). Vezi definitia »
ULUCÍ, ulucesc, vb. IV. Tranz. A face un uluc (4). – Din uluc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z