Definita cuvantului contesă
CONTÉSĂ s.f. Soție sau fiică de conte. [< it. contessa, cf. fr. comtesse].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu contesă
PIGULEÁLĂ, piguleli, s. f. (Pop.) Faptul de a piguli; p. ext. lucru care se face cu migală, pe încetul. – Piguli + suf. -eală. Vezi definitia »
VIZIONÉZĂ s.f. Aparat optic pentru examinat clișeele fotografice de format mic, diapozitivele ori filmele pentru montaj. [Pron. -zi-o-. / < fr. visionneuse]. Vezi definitia »
TERMOGRÁMĂ s. f. curbă de înregistrare grafică a variațiilor de temperatură obținută pe termograf. (< fr. thermogramme) Vezi definitia »
CUNICULICULTÚRĂ s.f. Ramură a zootehniei care se ocupă cu creșterea iepurilor de casă. [Var. cunicultură s.f. / < fr. cuniculiculture, cf. lat. cuniculus – iepure, cultura – creștere]. Vezi definitia »
PARAFÍNĂ, parafine, s. f. 1. Substanță solidă, albă și translucidă, formată dintr-un amestec de hidrocarburi saturate obținute la distilarea țițeiului sau a cărbunilor și întrebuințată la fabricarea lumânărilor, la impregnarea hârtiei și a țesăturilor, ca materie primă în industria chimică etc. 2. (La pl.) Alcani. – Din fr. paraffine. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z