Definita cuvantului contraplonjeu
CONTRAPLONJÉU s.n. (Cinem.) Filmare dirijată de jos în sus, care creează un sentiment de forță, de înălțare. [< fr. contre-plongée].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu contraplonjeu
chindéu, chindéie, s.n. (reg.) 1. basma înflorată, bariș, maramă, tulpan. 2. prosop, ștergar, șervet. 3. podoabă din pânză albă cu flori, așezată la ferestre sau la icoană. Vezi definitia »
MACRONUCLÉU s.n. Nucleu mare al celulei care alcătuiește corpul unui infuzor. [Cf. fr. macronucléus]. Vezi definitia »
CLIȘÉU, clișee, s. n. 1. Imagine fotografică negativă (pe peliculă de film sau pe sticlă) obținută în camera obscură și după care se face reproducerea fotografică; p. ext. placă sau film fotografic impresionat, developat și fixat. 2. (Tipogr.) Planșă de metal, de lemn etc. pe care s-a reprodus sau s-a gravat o imagine, spre a fi imprimată. 3. Fig. Formulă stilistică, expresie etc. banalizată din cauza repetării excesive; șablon. – Din fr. cliché. Vezi definitia »
CRUSTACÉU, crustacee, s. n. (La pl.) Clasă de animale artropode, în general acvatice, cu corpul alcătuit din segmente acoperite cu o carapace chitinoasă; (și la sg.) animal care face parte din această clasă. ◊ (Adjectival) Animale crustacee. [Pl. și: (m.) crustacei] – Din fr. crustacé. Vezi definitia »
AMILACÉU, -ÉE adj. de natura amidonului. (< fr. amylacé) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z