Definita cuvantului contrapondere
CONTRAPÓNDERE s.f. Ceea ce face să se echilibreze, să se neutralizeze, să se contrabalanseze o acțiune, o forță etc. [< contra- + pondere, după fr. contrepoids].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu contrapondere
TRAVESTÍRE, travestiri, s. f. Acțiunea de a (se) travesti2 și rezultatul ei. – V. travesti2. Vezi definitia »
RECLASÁRE s.f. Acțiunea de a reclasa și rezultatul ei. [< reclasa]. Vezi definitia »
ACCEPTÁRE, acceptări, s. f. Acțiunea de a accepta; primire, consimțire. ♦ (În decontările între întreprinderile socialiste) Consimțământul întreprinderii cumpărătoare pentru achitarea unei cereri de plată emise de întreprinderea furnizoare; ordin dat băncii de întreprinderea cumpărătoare pentru achitarea documentului de plată acceptat. Vezi definitia »
DELAPIDÁRE, delapidări, s. f. Acțiunea de a delapida și rezultatul ei; infracțiune care constă în însușirea, folosirea sau traficarea de către un angajat, în interesul său sau al altei persoane, a unor sume de bani sau a altor bunuri aflate în gestiunea sau în administrarea sa; sustragere de bani sau bunuri din avutul statului. – V. delapida. Vezi definitia »
Clasificare: 1. Contracte bilaterale (sinalagmatice) si unilaterale. Contractele bilaterale se caracterizează prin reciprocitatea obligaŃiilor ce izvorăsc în sarcina ambelor părŃi, pe când din contractele unilaterale izvorăsc obligaŃii numai în sarcina uneia din ele, fără ca cealaltă parte să-si asume vreo obligaŃie. Cele bilaterale sunt întotdeauna cu titlu oneros. 2. Contracte cu titlu oneros si cu titlu gratuit. În contractele cu titlu oneros fiecare din părŃi urmăreste un interes material, stipulând primirea unei anumite prestaŃii în schimbul aceleia pe care face, urmărind deci realizarea unui folos patrimonial. În contractele cu titlu gratuit numai o singură parte procură celeilalte un folos patrimonial, fără a urmări realizarea unei contraprestaŃii echivalente. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z