Definita cuvantului coroda
CORODÁ vb. I. tr. 1. (Despre agenți chimici) A roade, a degrada unele materiale, metale etc. 2. (Poligr.) A pregăti o formă de tipar prin gravare chimică cu ajutorul unei soluții corosive. 3. (Text.) A decolora pe anumite porțiuni o țesătură în vederea obținerii unor desene; a ronja. [< fr. corroder].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu coroda
ÎMBURDÁ, îmbúrd, vb. I. Tranz. (Trans.) A răsturna, a întoarce, a da peste cap, a răvăși, a răscoli. (din zburda cu pref. în- sau din lat. *imburdāre < burdus = catâr) Vezi definitia »
glanda tiroida Vezi definitia »
ATLANTIDA, continent ipotetic (o ins. imensă) care, după o legendă consemnată de Platon, era situat în Oc. Atlantic, la V de Gibraltar. Ar fi atins un înalt nivel de civilizație și s-ar fi scufundat în urma unei catastrofe naturale. Vezi definitia »
ABORDÁ, abordez, vb. I. 1. Tranz. A începe să studieze, să trateze o problemă, a începe o discuție. ♦ (Franțuzism) A se apropia de cineva pentru a-i vorbi. 2. Intranz. (Despre nave) A trage la țărm; a acosta. ♦ A se alătura lângă o navă bord la bord (pentru a o ataca). – Fr. aborder. Vezi definitia »
APROFUNDÁ, aprofundez, vb. I. Tranz. A cerceta profund, în amănunt o problemă. – După fr. approfondir. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z