Definita cuvantului costum
COSTÚM s.n. 1. Îmbrăcăminte completă (formată din haină și pantalon la bărbați, sau din fustă și jachetă la femei). 2. Fel de îmbrăcăminte care se poartă în anumite ocazii. 3. Îmbrăcăminte caracteristică unui popor, unei epoci etc. [Pl. -me. / < fr. costume, cf. it. costume – obicei, datină].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu costum
BÓRIUM s.n. Carbură metalică, în principal de wolfram, folosită la armarea pieselor de mașini supuse la uzură. [Pron. -ri-um. / < fr. borium, germ. Borium]. Vezi definitia »
PROFÚM s. n. v. parfum. Vezi definitia »
BELGAUM, oraș în India (Karnataka), în M-ții Gații de Vest; 300,4 loc. (1981, cu suburbiile). Piață a bumbacului. Întreprinderi textile (bumbac), de ceramică, de prelucr. a lemnului și aluminiului. Vezi definitia »
OÍDIUM s. n. 1. Nume dat unui stadiu al ciupercilor parazite, care formează pete cenușii-fumurii pe suprafața organelor plantelor atacate. 2. Boală a viței de vie și a altor plante de cultură provocată de aceste ciuperci; făinare. [Pr.: -di-um] – Din fr. oïdium. Vezi definitia »
ZBÚCIUM, (rar) zbuciume, s. n. 1. Stare de neliniște sufletească; frământare, zbuciumare, neastâmpăr. 2. Mișcare grăbită, agitată și zgomotoasă; agitație, tumult, învălmășeală. – Din zbuciuma (derivat regresiv). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z