Definita cuvantului crater
CRATÉR s.n. 1. Vas mare din antichitate, frumos pictat cu scene mitologice și cu două torți laterale, în care se amesteca apa cu vinul la ospețe. 2. Deschizătură largă și conică a unui vulcan, prin care se revarsă lava. ♦ Gaură în formă de pâlnie. [Pl. -re. / < fr. cratère, lat. crater, gr. krater].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu crater
PARAMÉR s. n. (biol.) fiecare dintre cele două părți simetrice ale unui organism sau organ cu simetrie bilaterală. (< engl. paramere) Vezi definitia »
SPIȚÉR, spițeri, s. m. (Pop.) Farmacist. – Din ngr. spets(i)éris. Vezi definitia »
BÉRANGER [berãjé] de Tours (999-1088), teolog francez. A negat prezența reală a lui Hristos în euharistie, fapt pentru care a fost condamnat de mai multe ori, fiind obligat, pînă la urmă, să renunțe la convingerile sale. Vezi definitia »
BOMBARDIÉR, (1) bombardiere, s. n. (2) bombardieri, s. m. 1. S. m. Avion de bombardament. 2. S. m. Aviator care lansează bombele dintr-un avion de bombardament. [Pr.: -di-er] – Din fr. bombardier. Vezi definitia »
LATICIFÉR, laticifere, s. n. Vas, tub, țesut ramificat al unor plante prin care este secretat latexul. ◊ (Adjectival) Vase laticifere. – Din fr. laticifère. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z