Definita cuvantului credit
CRÉDIT s.n. 1. Procurare de capital prin împrumut făcut pe baza încrederii sau a solvabilității. ♦ Sistem financiar care constă în împrumuturi cu dobândă; sumă de bani dată cu împrumut. 2. Partea din dreapta a unui cont, care reprezintă sumele avansate. 3. (Fig.) Considerație, stimă, influență, autoritate de care se bucură cineva în fața semenilor săi. [Pl. -te. / cf. fr. crédit, it. credito, lat. creditum].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu credit
PRISĂCĂRÍT s. n. 1. (Reg.) Prisăcărie, apicultură. 2. Impozit care se plătea în Moldova pe stupi. – Prisăcar + suf. -it. Vezi definitia »
pitrocít, pitrocítă, adj. (reg.; despre urechile animalelor) tăiat, crestat, perforat (într-un anumit fel) ca semn de recunoaștere. Vezi definitia »
GABARÍT s. n. 1. contur poligonal care limitează dimensiunile maxime admisibile ale unui profil. ◊ greutate care depășește limita maximă admisă sau pe cea normală. ♦ ~ de încărcare = instalație specială care marchează limitele permise pentru încărcătura vagoanelor de marfă deschise. 2. model după care se fasonează unele piese în construcțiile de nave sau de piese de artilerie. 3. (fam.) dimensiune, statură. (< fr. gabarit) Vezi definitia »
sfârlogít, sfârlogítă, (reg.; despre oameni, fața sau pielea lor) zbârcit. Vezi definitia »
moțăít, -ă, moțăíți, -te, adj. (reg.) ud leoarcă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z