Definita cuvantului cronogram
CRONOGRÁM s.n. Inscripție în care literele, corespunzătoare cifrelor romane, formează data. ♦ Informație dată de literele unei fraze, ale unui vers, ale unei inscripții etc., care au și o semnificație numerală, reprezentând cifre romane. [Var. cronogramă s.f. / cf. it. cronograma, fr. chronogramme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cronogram
SARSÁM s. n. v. țarțam. Vezi definitia »
EPITALÁM s. n. poem liric compus și cântat cu ocazia unei căsătorii. (< fr. épithalame, lat. epithalamium, gr. epithalamion) Vezi definitia »
ALOGÁM, -Ă, alogami, -e, s. f., adj. 1. S. f. Plantă a cărei fecundare se face cu polen provenit de la o altă plantă din aceeași specie. 2. Adj. Referitor la alogamie, în legătură cu alogamia. – Din fr. allogame. Vezi definitia »
dram (drámuri), s. n.1. Veche măsură de greutate în valoare de 3,38 gr. în Țara Românească și 3,23 gr. în Moldova. – 2. Măsură de capacitate în valoare de 0,0038 l în Țara Românească și 0,0032 l în Moldova. – 3. Fărîmă, greutate minimă în general. – Mr. drame. Ngr. δράμι, din gr. δράμη (Lokotsch 523; Ronzevalle 90), de unde și arab. darhamsp. adarme, cat. daram, și calabr. dramma „un strop, un pic”. Este dublet de la drahmă, s. f. (veche unitate de măsură pentru greutăți). – Der. drămălui, vb. (a cîntări, a prețui); drămui, vb. (a cîntări; a economisi). Vezi definitia »
AD LÍTTERAM loc. adv. cuvânt cu cuvânt, literă cu literă; literal, textual. (< lat. ad litteram) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z