Definita cuvantului cronoscop
CRONOSCÓP s.n. Instrument pentru măsurarea unui scurt interval de timp, folosit în laboratoarele de fizică, de fiziologie etc. [< fr. chronoscope, cf. gr. chronos – timp, skopein – a privi].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cronoscop
IZOSCÓP s. n. tub electronic în care condensatorul orticonului e înlocuit printr-un dispozitiv generator de câmp magnetic. (< fr. isoscope) Vezi definitia »
ENDODIASCÓP s.n. Tub de raze roentgen, folosit pentru efectuarea de radiografii interne prin introducerea într-o cavitate a corpului. [Pron. -di-as-, pl. -coape. / < fr. endodiascope]. Vezi definitia »
HELIOSCÓP, helioscoape, s. n. Aparat sau dispozitiv optic care se atașează la o lunetă pentru a proteja vederea în timpul observării soarelui. [Pr.: -li-o-] – Din fr. hélioscope. Vezi definitia »
EPÍSCOP1 (EPISCÓP), episcopi, s. m. Grad înalt în ierarhia bisericească creștină, imediat inferior mitropolitului sau arhiepiscopului; persoană care are acest grad (și conduce o eparhie). – Din ngr. epískopos, lat. episcopus. Vezi definitia »
ȚOP interj. 1. Exclamație care însoțește o săritură, o mișcare bruscă sau (rar) care sugerează o cădere. 2. Exclamație care se rostește la sosirea cuiva sau la intervenția neașteptată a cuiva. ♦ Cuvânt care exprimă o schimbare subită de atitudine, de situație. [Var.: țup, țúpa interj.] – Onomatopee. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z