Definita cuvantului orez
ORÉZ s. m. Plantă alimentară din familia gramineelor, cu tulpina dreaptă, cu frunze liniare alungite și cu spice mici, cultivată în terenuri umede pentru fructele ei cu semințe foarte hrănitoare, bogate în amidon (Oryza sativa). ♦ Semințele acestei plante. – Din bg. oriz.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu orez
MALTÉZ, -Ă, maltezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Maltei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Maltei sau maltezilor (1), privitor la Malta sau la maltezi, originar din Malta. – Din it. maltese. Vezi definitia »
ANTIBURGHÉZ, -Ă, antiburghezi, -e, adj. (Despre atitudini, manifestări) Care este împotriva burgheziei. – Anti- + burghez. Vezi definitia »
NEWYORKÉZ, -Ă, newyorkézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în orașul sau în statul New York (din Statele Unite ale Americii) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține de New York sau locuitorilor săi, privitor la New York sau locuitorii săi. (New York (n.pr.) + suf. -ez; cf. fr. new(-)yorkais) Vezi definitia »
IROCHÉZ, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) care aparține unei populații indiene din America de Nord. II. s. f. familie de limbi indigene din America de Nord. ◊ (fam.; s. n.) limbaj ininteligibil. (< fr. iroquais) Vezi definitia »
BLASCO IBÁÑEZ [ivañéθ], Vicente (1867-1928), prozator și publicist spaniol. Romane regionaliste de orientare naturalistă („Trestii și noroi”, „Casa blestemată”), de inspirație psihologică („Arena însîngerată”), social-politică și de evocare a primului război mondial („Cei patru cavaleri ai Apocalipsului”, „Mare nostrum”). Violente pamflete politice; memorialistică („Un romancier în jurul lumii”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z