Definita cuvantului cuplă
CÚPLĂ s.f. Dispozitiv demontabil, cuplaj (2) [în DN, NODEX] pentru un sistem tehnic sau pentru două vehicule. ♦ Piesă cu care se face cuplarea vehiculelor de cale ferată. [< fr. couple].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cuplă
BAROGRAMĂ s.f. Curbă care reprezintă variațiile presiunii atmosferice înregistrate la barograf. [< fr. barogramme, cf. gr. baros – greutate, gramma – scriere]. Vezi definitia »
ERGOSTERÍNĂ s.f. Ergosterol. [< fr. ergostérine]. Vezi definitia »
PLÚTĂ1, plute, s. f. Ambarcație ușoară, plutitoare, uneori prevăzută cu flotoare, construită din trunchiuri de copac prinse împreună și destinată transportului trunchiurilor pe ape curgătoare. ◊ Expr. A face pluta = a înota plutind orizontal (pe spate). (Rar) A cădea de-a pluta = a cădea întins la pământ. ♦ Platformă de lemn plutitoare, folosită pentru salvare pe apă. ◊ Plută-far = plută mare, cu o baliză din panouri și o instalație de semnale de ceață, servind pentru orientare. – Din. bg. pluta. Vezi definitia »
PRECIPITÍNĂ s.f. Tip de anticorpi care produc precipitarea antigenilor din soluții. [< fr. précipitine]. Vezi definitia »
CAPÓTĂ, capote, s. f. 1. Îmbrăcăminte din tablă sau din alt material cu care se acoperă un sistem tehnic în vederea protejării lui. 2. Acoperiș pliabil al unui autovehicul. – Din fr. capote. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z