Definita cuvantului cupon
CUPÓN s.n. 1. Parte a unui titlu de rentă, a unei acțiuni bancare etc. care servește pentru încasarea dividendelor, a dobânzilor la scadență. 2. Parte detașabilă a unui bilet care conferă deținătorului un anumit drept. 3. Bucată rămasă dintr-un val de pânză sau de stofă. [Pl. -oane. / < fr. coupon].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cupon
POLISTEMÓN, -Ă adj. (despre flori) cu numeroase stamine. (< fr. polystémone) Vezi definitia »
HOLOPLANCTÓN s. n. plancton care își dezvoltă întreg ciclul de viață în mediul acvatic. (< fr. holoplancton) Vezi definitia »
OSTRÁCON s.n. (Ant.) Nume dat scoicilor pe a căror cochilie se scria numele celor condamnați la ostracizare. [Pl. ostraca1) vezi nota, var. ostrachion s.n. / < gr. ostrakon, ostrakion]. Vezi definitia »
JALÓN s. n. 1. țăruș înalt, vopsit în inele roșii și albe, servind la marcarea unui aliniament de teren. 2. (fig.) ceea ce servește pentru a marca un punct, o etapă în desfășurarea unei activități. (< fr. jalon) Vezi definitia »
ELECTRÓN, electroni, s. m. Particulă elementară cu cea mai mică sarcină electrică cunoscută în natură și care intră în alcătuirea atomilor tuturor substanțelor. – Din fr. électron. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z