Definita cuvantului crivei
crivéi, crivéi, s.m. (reg.) om șoldit.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu crivei
boldéi (boldéi), s. m. – Cîine de talie mică, de vînătoare. Probabil engl. bulldog, alterat în pronunțarea pop. Este cuvînt intrat în limbă în sec. XIX, ca termen de vînătoare, și se aplică numai cîinilor de rasă străină. DAR și Scriban îl derivă de la bold; nu reușim însă să ne explicăm legătura semantică între cele două cuvinte. Totuși, această apropiere spontană poate explica schimbarea pronunțării. – Der. bold(e)ică, s. f. (cățea de vînătoare). Dacă etimonul pe care îl propunem este corect, boldei, este dublet al lui buldog, s. m. (mops, cîine de pradă), din engl., prin intermediul fr. bouledogue. Vezi definitia »
HÓCHEI s. n. joc sportiv pe iarbă sau pe gheață, care se dispută între două echipe, jucătorii căutând să introducă în poarta adversă o minge mică din cauciuc presat, respectiv pucul, cu ajutorul unei crose. (< engl., fr. hockey) Vezi definitia »
TOMĂGÉI s.m. PASTE DE CASA. FAINA AMESTECATA CU PUTINA APA PINA SE OBTINE CONSISTENTA UNOR „ZDRENTE”.SE PUN IN LAPTE SI SE FIERB (MOLDOVA) Vezi definitia »
VÓLEI s.n. Joc sportiv care are loc între două echipe de câte șase jucători pe un teren special amenajat și care constă în aruncarea unei mingi numai cu mâinile peste o plasă întinsă sus la mijlocul terenului. [Pron. -lei, var. volei-bal s.n. / < engl. volley-ball]. Vezi definitia »
întâlnire de gradul trei expr. (adol.) întâlnire între fete care se sărută și se strâng în brațe, într-un simulacru de lesbianism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z