Definita cuvantului decatlon
DECATLÓN s.n. Complex de zece probe atletice, care trebuie trecute de către unul și același sportiv în patru jumătăți de zi consecutive. [Pl. -oane, -onuri. / cf. fr. décathlon < gr. deka – zece, athlon – exercițiu gimnastic].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu decatlon
SEPEDÓN s. m. 1. insectă dipteră pe unele plante acvatice. 2. reptilă foarte veninoasă din Africa. (< fr. sépédon) Vezi definitia »
NAPOLEÓN s. m. 1. veche monedă franceză de aur, de 20 de franci, cu efigia lui Napoleon I sau al III-lea. 2. varietate de mere sau de pere, de mărime mijlocie, cu pielița subțire și netedă. ◊ varietate de struguri cu boabe mari, ovale, albe-gălbui. (< fr. napoléon) Vezi definitia »
amvón (amvoáne), s. n. – Construcție (ca un balcon) într-o biserică, de unde se predică sau se citește evanghelia. Mr. amvun. Ngr. ἄμβων, sau sl. amŭbonŭ. Vezi definitia »
GALIÓN s. n. 1. navă spaniolă cu vele, de comerț și de luptă, din sec. XVI-XVII. 2. prelungire a etravei navelor cu vele care susține bompresul. 3. sculptură la prora unor nave cu vele. 4. (poligr.) șif. (< fr. galion) Vezi definitia »
PORTJALÓN s.n. Dispozitiv metalic care servește la susținerea verticală a jaloanelor. [Cf. fr. porte-jalon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z