Definita cuvantului deconsolida
DECONSOLIDÁ vb. I. tr. A face (o grindă etc.) să-și piardă soliditatea. [< fr. déconsolider].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu deconsolida
CAVALCADÁ vb. I. tr. (Franțuzism) A face o plimbare călare, în grup. [< fr. cavalcader]. Vezi definitia »
BOMBARDÁ vb. I. tr. A executa un bombardament. ♦ (Fig.) A plictisi (cu insistențele), a insista, a stărui. [< fr. bombarder, cf. it. bombardare]. Vezi definitia »
CEDÁ vb. I. tr. a abandona cuiva un bun, renunțând la dreptul de posesiune. ◊ a face o cesiune. II. intr. 1. a da cuiva dreptate; a-i recunoaște superioritatea. ◊ (sport) a se recunoaște învins, a înceta întrecerea. 2. (despre boli, dureri) a se ameliora, a scădea în intensitate. 3. (despre lucruri, elemente de construcție) a nu rezista la apăsare, a se rupe. 4. (despre corpuri, medii) a transfera căldura unui alt corp sau mediu. (< fr. céder, lat. cedere) Vezi definitia »
AULIDA, port în Grecia antică, în Beoția (E Greciei centrale), de unde a pornit, potrivit legendei, flota grecilor în războiul troian. Azi Vathy (Grecia). Vezi definitia »
ADDÉNDA s. f. sg. (Latinism) Ceea ce se adaugă la o lucrare pentru a o completa. ◊ Addenda corrige = addenda prin care se și corectează unele greșeli dintr-o lucrare. – Din lat. addenda. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z