Definita cuvantului cul
cul, -ă, adj. (reg.) aprig, iute.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu cul
dictionarul explicativ roman in care se gasesc explicatiile tuturor cuvintelor Vezi definitia »
Recensamantul constituie una din principalele forme de observare in statistica demografica. Scopul pe care il urmareste este legat de necesitatea cunoasterii numarului si structurii populatiei la un moment dat. (V.Sora, I.Hristache, C.Mihaiescu.(1996).„Demografie si Statistica Sociala”.Bucuresti, Ed. Economica. pp.24-64) Vezi definitia »
NUL, -Ă, nuli, -e, adj. 1. Care se reduce la nimic, care nu valorează nimic sau nu se manifestă in nici un fel; inexistent. ♦ (Mat.) Care reprezintă valoarea zero. ♦ (Despre meciuri) Care se termină la egalitate. 2. (Despre acte juridice) Fără valoare legală, considerat ca inexistent. ◊ Loc. vb. A declara nul = a anula. 3. (Despre oameni și despre acțiunile lor) Lipsit de orice valoare, fără nici un merit; total incapabil. ◊ Expr. A fi nul la... = a nu ști absolut nimic (într-un domeniu). – Din fr. nul, germ. null. Vezi definitia »
untul pamantului Vezi definitia »
ghiúl (ghiúluri), s. n.1. Piatră prețioasă incrustată într-un inel. – 2. (Arg.) Inel, bijuterie. Tc. ǵül „trandafir” (Șeineanu, II, 183). – Der. ghiular, s. m. (Arg., bijutier). Din aceeași familie face parte ghiurghiuliu, adj. (trandafiriu), din tc. ǵülǵüli (Tiktin). Toate aceste cuvinte sînt înv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z