Definita cuvantului duvalm
duválm, duválmi, s.m. (înv.) argat la cai; grăjdar.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu duvalm
CALM, -Ă I. adj. 1. în stare de liniște deplină. 2. stăpânit, cumpănit, liniștit; potolit, așezat. II. s. n. 1. stare de nemișcare; liniște deplină. ♦ ~ ecuatorial = zonă de presiune atmosferică scăzută, a celor două emisfere ale globului terestru, caracterizate prin lipsa vântului și mișcări ascendente. ◊ zonă oceanică în care predomină o vreme complet liniștită sau în care vânturile sunt foarte slabe. 2. stăpânire de sine, liniște; tact în acțiuni etc.; sânge rece. (< fr. calme) Vezi definitia »
NITROFÍLM s. n. film obținut pe bază de nitroceluloză. (< germ. Nitrofilm) Vezi definitia »
ROLFÍLM s. n. peliculă fotografică în formă de bandă, care se rulează pe un mosor. (< germ. Rollfilm) Vezi definitia »
COHÁLM, cohalmuri, s. n. (Reg.) Câmp; ogor. – Cf. magh. kohalom „deal pietros, stâncă, grămadă de pietre”. Vezi definitia »
pielm, piélmuri, s.n. 1. (pop.) făină de grâu, de porumb etc. (de cea mai bună calitate); nulaș, pervă. 2. (reg.) pulbere fină de făină care se depune pe sită sau pe obiectele din moară; pospai. 3. (înv.) aluat, cocă; plămădeală. 4. (reg.) amestec subțire din făină de grâu și apă, cu care se ung unele aluaturi, înainte de a fi băgate în cuptor; muruială. 5. (reg.) coaja de la turta de mălai. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z