Definita cuvantului opozițional
OPOZIȚIONÁL, -Ă, opoziționali, -e, adj. De opoziție. ◊ Propoziție circumstanțială opozițională = propoziție subordonată care se opune conținutului regentei prin întregul ei conținut sau numai printr-o parte a lui (predicat, complement etc.). [Pr.: -ți-o-] – Opozițiune + suf. -al.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu opozițional
MENSUÁL, -Ă adj. lunar (2). (< fr. mensuel, lat. mensualis) Vezi definitia »
GAMOPETÁL, -Ă, gamopetale, adj.n. și f. (Despre corola unei flori, p. ext. despre flori) Cu petalele unite; (despre o plantă) a cărei floare are petalele unite. ♦ (Substantivat, f.) Plantă sau floare cu petalele unite. – Fr. gamopétale (<gr.). Vezi definitia »
CONCOIDÁL, -Ă adj. Referitor la concoidă. [Pron. -co-i-. / < fr. conchoïdal]. Vezi definitia »
TIMBAL, timbale, s.n. În gastronomie, mulă (vas de metal sau de porțelan) rotundă și înaltă, în care se realizează, se dă la cuptor și se servește un preparat delicat; prin ext., a) preparat (de legume, orez etc.) realizat într-un astfel de vas, dar ceva mai mic, copt în bain-marie, apoi demulat și servit ca antreu sau garnitură, păstrând forma de țimbal; b) preparat, sărat sau dulce, servit într-o coajă (realizată din aluat copt) de forma unui timbal (ca o mică salatieră). var. tambal; din fr. timbale. Vezi definitia »
HIATÁL, -Ă adj. Referitor la hiat. [Pron. hi-a-. / < fr. hiatal]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z