Definita cuvantului developa
DEVELOPÁ vb. I. tr. A trata un clișeu, o hârtie fotosensibilă etc. cu diferite substanțe chimice, pentru a face să apară imaginea latentă pe ele. ♦ A face să apară prin procedee speciale semnele scrise cu cerneală simpatică. [< fr. développer].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu developa
HANDICAPÁ vb. I. tr. 1. A echilibra șansele unor concurenți într-o întrecere. 2. (Fig.) A pune în inferioritate (pe cineva); a stânjeni. [Cf. fr. handicaper]. Vezi definitia »
DECAPÁ vb. I. tr. A curăța suprafața unui metal. ♦ (p. ext.) A nivela, a răzui o suprafață prin înlăturarea unui strat subțire de deasupra. [< fr. décaper]. Vezi definitia »
CONSTIPÁ vb. I. tr. (Despre alimente) A produce constipație. ♦ refl. (Despre oameni și animale) A nu putea elimina materiile fecale din organism. [P.i. constíp. / < fr. constiper, cf. lat. constipare – a strânge la un loc, a astupa]. Vezi definitia »
PREOCUPÁ, preocúp, vb. I. 1. Tranz. (Despre idei, sentimente etc.) A pune stăpânire pe cineva, a domina, a absorbi; p. ext. a neliniști, a frământa, a îngrijora. 2. Refl. A se interesa îndeaproape, a purta de grijă (de cineva sau de ceva). ♦ Tranz. A deștepta interesul; a interesa, a atrage. [Pr.: pre-o-] – Din fr. préoccuper, lat. praeoccupare. Vezi definitia »
CLUPÁ vb. I. tr. A măsura diametrele arborilor, buștenilor etc. cu ajutorul clupei. [Cf. germ. kluppieren]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z