Definita cuvantului devota
DEVOTÁ vb. I. refl. A servi pe cineva cu devotament; a se consacra, a se pune în slujba..., a se dedica, a se jertfi. [P.i. -tez. / < lat. devotare, cf. it. devotare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu devota
PĂTÁ, pătez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A(-și) face o pată, a (se) umple de pete; a (se) murdări. ♦ tranz. A realiza, a face să constituie o porțiune de altă culoare pe un fond omogen colorat; a împestrița. 2. Tranz. Fig. A pângări, a profana; a dezonora. – Din pată. Vezi definitia »
REABILITÁ vb. I. 1. tr., refl. A(-și) restabili prestigiul știrbit. 2. tr. A repune, a reintegra pe cineva în drepturile pierdute (printr-o condamnare). 3. tr. A readuce în stare activă unele funcții alterate în urma unor procese patologice. [Pron. re-a-. / < fr. réhabiliter]. Vezi definitia »
CALCUTTA (KALIKATA), oraș în NE Indiei, pe rîul Hooghly, port în delta Gangelui și Brahmaputrei (10,5 mil. t anual); centru ad-tiv al statului Bengalul de Vest; 11,66 mil. loc. (1990, cu suburbiile Howrah, South Dum Dum ș.a.). Mare nod de comunicații. Aeroport internațional (Dum Dum). Metrou. Important centru al ind. iutei, constr. de mat. rulant, automobile, strunguri, produse electrotehnice, sticlă, încălț., hîrtie, produse chim. și alim. (prelucr. orezului). Bursă pentru ceai. Centru al ind. cinematografice. Trei universități. Muzeul indian. Întemeiat ca factorie engleză (1690), capitală a coloniei britanice India (1773-1912), orașul a cunoscut o dezvoltare importantă de la sfîrșitul sec. 19. Vezi definitia »
REÎMPROSPĂTÁ, reîmprospătéz, vb. I. Tranz. A împrospăta din nou; fig. a reaminti cuiva ceva, a readuce în memorie. – Re1- + împrospăta. Vezi definitia »
ESCAMOTÁ vb. tr. 1. a face să dispară ceva pe nesimțite. ◊ (fig.) a ascunde, a denatura, a falsifica. 2. a introduce trenul de aterizare al unui avion, în timpul zborului. (< fr. escamoter) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z