Definita cuvantului diafanometru
DIAFANOMÉTRU s.n. Aparat pentru determinarea tulburării apei prin măsurarea transparenței ei. ♦ Instrument de măsură a vizibilității. ♦ Aparat cu care se determină opacitatea (sau transparența) hârtiei. [< fr. diaphanomètre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu diafanometru
SÁCRU s.n. v. sacrum. Vezi definitia »
HEXAMÉTRU s. m. vers antic, specific genului epic, din șase picioare dactilice sau spondaice. (< fr. hexamètre, lat. hexameter) Vezi definitia »
DECLINOMÉTRU s.n. Aparat pentru determinarea poziției meridianului magnetic, a declinației magnetice. [< fr. déclinomètre]. Vezi definitia »
PRESIOMÉTRU s.n. (Tehn.) Aparat de măsurat presiuni; manometru. [Cf. fr. préssiomètre]. OBS.: Cuv. stă in DN sub forma „PRESOMETRU”. Ar putea fi o greseala de tipar, pentru ca in DO are forma „PRESIOMETRU” (vezi in „activă”), este vorba de măsurare de presIuni, in fr. „préssiomètre” si in germ.+engl. „PRESSIOMETER” (gasit prin GOOGLE). Acest lucru m-a facut sa cred ca forma „presiometru” este cea corecta. Dar mai departe vin cuvintele „presoreceptor” si „presostat”, deci s-ar putea sa nu fie totusi o greseala de tipar. Nu am un dictionar tehnic la indemana. Pentru cazul in care forma „presometru” ar fi in ordine, vezi si definitia imediat urmatoare. Parca as opta pentru cea de-a doua. [Laura] Vezi definitia »
Centru militar și religios, fortificat, instalat la frontierele lumii musulmane Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z