Definita cuvantului gângă
gângă, gângi, s.f. (reg.) furnicar, mulțime de ființe.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu gângă
HUÍLĂ, huile, s. f. Cărbune natural negru, compact, dur, sfărâmicios și lucios, întrebuințat drept combustibil, precum și în industrie, la fabricarea cocsului metalurgic, la extragerea gazului de iluminat și a gudroanelor. – Din fr. houille. Vezi definitia »
porcăreáță, porcăréțe, s.f. (reg.) 1. cocină de porci. 2. pășune în care pasc porcii; porcăraie. 3. (cu sens colectiv) turmă de porci; porcărie. 4. murdărie, necurățenie. Vezi definitia »
VÓLTĂ, volte, s. f. 1. Mișcare în formă de cerc sau de arc de cerc. ♦ Fig. Schimbare (bruscă) în atitudine, trecere subită de la o concepție la alta. ♦ (Scrimă) Mișcare (de rotație) făcută pentru a evita loviturile adversarului. 2. Manevră de rotație făcută de o ambarcație sau de o navă cu pânze pentru schimbarea bordului din care primește vântul. ◊ Voltă în vânt = manevră pentru schimbarea direcției împotriva vântului. Voltă sub vânt = manevră pentru schimbarea direcției în sensul vântului. 3. Semn care indică repetarea unui fragment muzical, de fiecare dată cu un alt sfârșit. – Din fr. volte. Vezi definitia »
HIDROGRÁMĂ s. f. grafic care arată variația nivelului sau debitului unui curs de apă într-o anumită unitate de timp. (< fr. hydrogramne) Vezi definitia »
VARÓRĂ, varore, s. f. (Fiz.) Multiplu al varsecundei egal cu 3600 de varsecunde. [Abr.: varh] – Din fr. varheure. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z