Definita cuvantului diferențial
DIFERENȚIÁL s.n. Angrenaj de roți dințate al unui vehicul, care permite ca două roți așezate pe același ax să se poată învârti cu viteze deosebite. [Pron. -ți-al, pl. -le, -luri. / < fr. différentiel].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu diferențial
PREZBITERIÁL, -Ă adj. referitor la prezbiteriu. (< germ. prezbyterial) Vezi definitia »
ENCEFAL2(O), -ENCEFÁL, -ENCEFALÍE elem. „creier, encefal; cerebral”. (< fr. encéphal/o/-, -encéphale, -encéphalie, cf. gr. enkephalos) Vezi definitia »
METÁL, metale, s. n. 1. Nume generic dat oricărui element chimic cu luciu caracteristic, bun conducător de căldură și de electricitate, maleabil și ductil, de obicei solid la temperatura obișnuită; p. ext. aliaj format din două sau mai multe asemenea elemente chimice, din aceste elemente și alte materiale etc. ◊ Metal nobil = metal care se găsește în natură în cantități mici și care se oxidează sau se alterează cu greutate. Metal prețios = aurul, platina și argintul. Metal rar = metal care se găsește în cantități mici sau în stare dispersă în scoarța Pământului. ♦ Fig. Bani. 2. (Pop.; la pl.) Substanță chimică. [Pl. și: (rar) metaluri] – Din fr. métal, germ. Metall. Vezi definitia »
EXTEMPORÁL, -Ă I. adj. în afara timpului. II. s. n. probă scrisă dată elevilor pe neanunțate din lecția zilei pentru verificarea cunoștințelor. (< germ. Extemporale, lat. extemporalis) Vezi definitia »
TERGÁL s.n. Țesătură din fibre sintetice, folosită în special pentru confecții. [< fr. tergal – nume comercial]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z