Definita cuvantului dioptrică
DIÓPTRICĂ s.f. Parte a opticii care studiază refracția luminii. [Gen. -cii. / < fr. dioptrique, cf. gr. dioptrikos < dia – prin, ops – ochi].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dioptrică
OLTEÁNCĂ, oltence, s. f. Femeie care face parte din populația de bază a Olteniei sau care este originară de acolo. – Oltean + suf. -că. Vezi definitia »
BASTÍDĂ s.f. (Mil.) 1. Mică lucrare provizorie, construită pentru a ataca o fortificație. 2. Oraș fortificat pentru apărarea unui stat senioral sau a unui domeniu. [< fr. bastide, cf. prov. bastir – a construi]. Vezi definitia »
AGENTÚRĂ, agenturi, s. f. 1. Casă de afaceri, în țările capitaliste, condusă de un agent (1); totalitatea afacerilor efectuate de o astfel de casă; agenție. 2. Grupare aflată în slujba intereselor unui stat străin sau a unor cercuri financiare ori politice străine, care întreprinde acțiuni de spionaj și urmărește subordonarea economico-politică a statului în care acționează. – Din germ. Agentur. Vezi definitia »
SCLERÓZĂ s.f. Întărire patologică a țesuturilor, în special a țesutului conjunctiv; sclerom. [< fr. sclérose, cf. gr. skleros – tare, rigid]. Vezi definitia »
DEFERENTÍTĂ s. f. inflamație a canalelor deferente. (< fr. déferentite) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z