Definita cuvantului cormoran
CORMORÁN, cormorani, s. m. Gen de păsări acvatice palmipede, dăunătoare pentru că se hrănesc cu pește, având penele de culoare neagră-verzuie, împestrițate cu alb pe cap și pe gât, cu cioc lung și încovoiat la vârf și cu coada lungă, rigidă; corb-de-mare (Phalacrocorax); pasăre care face parte din acest gen. – Din fr. cormoran.

Sursa: DEX '84
Cuvinte ce rimeaza cu cormoran
ȘUFÁN, șufane, s. n. (Reg.) Fiecare dintre cei doi pari groși și lungi, ascuțiți la un capăt cu care se fixează năvodul la fundul apei ca să nu scape peștele pe sub el. – Et. nec. Vezi definitia »
PSIHOSOMATICIÁN, -Ă s. m. f. medic specialist în psihosomatică. (< fr. psychosomaticien) Vezi definitia »
LENINGRĂDEÁN, -Ă, leningrădéni, -e, s.m. și f., adj. (După fosta denumire a orașului Sankt Petersburg (Petrograd), între 1924 și 1991) (Persoană) care face parte din populația de bază a orașului Leningrad (azi Sankt Petersburg) din Rusia sau este originară de acolo. (Leningrad (n.pr. = Orașul Lenin) + suf. -ean; cf. rus. leningradskiĩ, germ. Leningrader) Vezi definitia »
GEOFIZICIÁN, -Ă, geofizicieni, -e, s. m. și f. Specialist în geofizică. [Pr.: ge-o-fi-zi-ci-an] – Din fr. géophysicien. Vezi definitia »
ARAKAN (RAKHINE), stat în V Uniunii Myanmar, pe coasta de NE a G. Bengal; 36,8 mii km2; 2,1 mil. loc. (1983). Centru ad-tiv: Sittwe. Expl. forestiere (teck). Orez și tutun. Pescuit. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z